Odabirnik galerija

Pomoću ovog odabirnika omogućen je odabir galerija slika i multimedijskih sadržaja. Kao i kod drugih odabirnika, ako se zna ime galerije koja se želi pronaći i odabrati, u polje za unos teksta se upisuju početna slova njezinog imena. Tada će se automatski prikazati lista sa svim galerijama čiji naziv započinje slovima upisanim u polje za unos teksta. (Vidi video 1.1: Odabirnik galerija)

Dijalog odabirnika se otvara klikom na ikonu odabirnika.

Dijalog odabirnika galerija

Dijalog je podijeljen u tri stupca. U srednjem stupcu se nalazi popis svih galerija. Kada se željena galerija označi, njezin sadržaj se prikazuje u lijevom stupcu. U desnom stupcu se nalazi alat za pretraživanje galerija putem imena.

Pregled galerija

Ako postoji veći broj galerija i nisu sve vidljive na ekranu, pomoću strelica za listanje je moguće prikazati sve galerije. Isto vrijedi i u slučaju da unutar određene galerije postoji više sadržaja i nisu svi vidljivi na ekranu.
Strelice za listanje nalaze se u dnu okvira za prikaz sadržaja galerije (lijevi stupac).

Pretraživanje galerija

Za pretraživanje galerija putem imena potrebno je u desnom stupcu dijaloga, u polje za unos teksta, upisati početna slova ili cijeli pojam iz naziva galerije. Nakon upisa najmanje tri slovna znaka u polje za unos teksta, rezultati pretraživanja se prikazuju u prostoru za prikaz popisa galerija (srednji stupac).
Video 1.1: Odabirnik galerija