Proizvodi

Slika 1.1: Pregled proizvoda
Popis svih proizvoda E-trgovine nalazi se na kartici Proizvodi. Taj popis je prikazan pomoću tablice s podacima na kojoj se u zaglavlju nalaze atributi proizvoda (vidi sliku 1.1).

Svaki proizvod ima niz atributa koji ga opisuju, a osnovni su:
  • ID (jedinstveni broj pod kojim je proizvod evidentiran na popisu u tablici s podacima)
  • Naziv proizvoda
  • Grupa (grupa proizvoda kojoj proizvod pripada)
  • Mjera (jedinica mjere)
  • Količina na zalihama.
 
U zaglavlju tablice s podacima postoji i kontrolni atribut Provjerava količinu. Uključivanje tog atributa označava potrebu provjere stanja na skladištu za određeni proizvod, kao i provjeru dostupnosti.
 
Postoje i dodatni atributi. Opcija uključivanja prikaza dodatnih atributa vrši se klikom desne tipke miša na područje zaglavlja tablice gdje su navedeni osnovni atributi. Kada se to učini na ekranu se prikazuje izbornik s popisom dodatnih atributa i s kućicama za označavanje. Dodavanje dodatnih atributa u tablicu vrši se klikom (lijeva tipka) na prazne kućice za označavanje.

Dodavanje proizvoda u tablicu

Proizvod u Corvus CMS-u je zapravo članak koji je dodatno označen kao proizvod i u sustav se dodaje kao i svaki drugi članak (vidi Kreiranje članaka). Nakon kreiranja članka potrebno je promovirati članak u proizvod, a to se vrši u kartici Podaci o proizvodu. Nakon što je članak promoviran u proizvod, u istoj kartici je moguće unijeti informacije vezane uz proizvod (količina, porez, jedinica mjere, rok dostave ako je proizvod na zalihama, rok dostave ako proizvoda nema na zalihama, težina, te usluge koje su vezane uz proizvod)

Napomena

Kako bi se članak mogao promovirati u proizvod potrebno je prilikom kreiranja novog članka koristiti predložak koji je predviđen za proizvode. Jedino unutar takvog predloška se nalazi kartica s podacima o proizvodu.